Het duurde tot 26 dagen na de laatste race, maar nu kan Kimi Raikkonen weer rustig slapen. De wereldtitel is van hem. En rustig slapen deed hij toch al. ,,Eerlijk waar, ik heb me geen moment druk gemaakt.”,,Wij zijn kampioen en daar kan niemand nu nog iets over zeggen”, vertelt de Fin in zijn column op zijn persoonlijke website.

,,Ik heb me ook totaal niet druk gemaakt, want in feite was er na het besluit van de stewards niets veranderd. Er was alleen een team dat opheldering wilde. Maar nu is het klaar.”

In 2003 en ’05 verloor ‘The Iceman’ de titelstrijd al eens aan het einde van het seizoen. Dat doet nog steeds pijn, zegt hij.

,,Winnen betekent alles voor mij. Nu kan ik zeggen dat het nog beter voelt om een kampioenschap te winnen als je weet hoe het voelt om te verliezen. Dit was een geweldig seizoen en het gevoel als je dan wint zal ik nooit vergeten.”

Een gevoel dat hij vanaf begin december opnieuw probeert op te roepen, want dat is het startsein voor zijn jacht op een tweede wereldtitel. Raikkonens vakantie zit er dan op, want hij zal in Jerez weer testen voor Ferrari. ,,Nu dat al het gedoe naast de baan is opgelost, kan ik nog meer van mijn vakantie genieten”, zegt de Ferrari-coureur.

Toch kijkt hij er ook naar uit om weer in de Ferrari te stappen. ,,Ik heb er wel zin in, want er is nogal wat veranderd. Ik ben benieuwd hoe het voelt om te rijden zonder tractiecontrole, zodat alle wielen weer doorslippen in de bochten.”

Na de testsessie in Jerez wacht Raikkonen het FIA-gala, waar hij zijn wereldtitel in ontvangst zal nemen. ,,Normaal gesproken houd ik niet zo van gala’s, maar dit is anders. We hebben zoveel te vieren met het team dat een extra feestje nooit weg is.”

KVN