Twee opgeblazen motors in twee races. Dat komt niet vaak voor bij Ferrari. Achtereenvolgens in Boedapest en in Hongarije gebeurde het echter bij de Scuderia, en dat ook nog eens bij beide coureurs. Hoe zal het dan op Spa-Francorchamps wel niet gaan?Regerend wereldkampioen Kimi Raikkonen verwacht een probleemloos weekend. Ferrari weet volgens hem in ieder geval wat het probleem was in Valencia. ,,Ik denk dat we weten wat er gebeurde omdat het identiek leek aan de opgeblazen motor van Felipe in Hongarije”, vertelde Raikkonen in de persconferentie vandaag over zijn uitvalbeurt twee weken geleden in Valencia.

Maar is de kans op herhaling aanwezig? ,,Natuurlijk kan het ons nog een keer gebeuren maar ik verwacht dat het probleem onderhand wel is opgelost. Het zou nu in orde moeten zijn”, zo stelt de Fin. Door de uitvalbeurt liep hij flinke achterstand op in het kampioenschap, maar dat is volgens Raikkonen niet het einde van de wereld.

,,Toegegeven: het is niet gegaan zoals we wilden en er is inderdaad een probleem. Dit is echter niet de eerste keer dat mij zoiets gebeurd. We hebben het probleem proberen op te lossen en hopelijk hebben we iets gevonden waardoor we weer komen te staan waar we horen te staan. Dingen lopen nou eenmaal niet altijd op rolletjes. Je hebt zo je slechte races, maar hopelijk slaan we nu onze slag met een sterke prestatie.”

,,We hebben veel dingen geprobeerd en ik ben blij met de wagen. Maar met testdagen weet je het maar nooit”, vervolgde Raikkonen. ,,Het kan opeens goed gaan, maar op een ander circuit kan je in andere omstandigheden opeens terugvallen naar waar je eerst stond. Het is daarom nog te vroeg om conclusies te trekken. Tijdens de testweek voelde alles goed aan, dus we zien wel hoe het in België gaat.”

Aan het circuit zal het in ieder geval niet liggen. De vorige drie Grand Prix’ op Spa-Francorchamps schreef Raikkonen namelijk op zijn naam. Toch is de Fin bereid om, wanneer het nodig wordt, teamgenoot Massa te helpen de titel binnen te slepen. ,,Hopelijk blijf ik tot de laatste race in de titelstrijd. Natuurlijk kan het gebeuren dat ik Felipe ga helpen, maar het hangt wat dat betreft van de races af.”

BvdB