Waar anderen in de fout gingen, leverde Felipe Massa een foutloze ronde af. Dus start de Braziliaan morgen vanaf poleposition en Kimi Raikkonen als derde. De Fin reed opnieuw geen foutloze kwalificatie.'The Iceman' had het grootste deel van zijn laatste vliegende ronde er al opzitten en zat na de tweede sector onder zijn tot dan toe snelste rondetijd. Zijn fout betekende echter dat Lewis Hamilton naar de voorlopige pole ging en daarna kwam ook Massa er nog voorbij.

Desondanks blijft de Ferrari-coureur optimistisch. Winst behoort zeker nog tot de mogelijkheden, denkt hij. Raikkonen wijst op de goede racesnelheid van de rode brigade. ,,De eerste twee sessies verliepen naar wens, maar in de laatste maakte ik een fout in Bocht Negen.”

,,In mijn laatste ronde beging ik daarna een fout in de laatste bocht, maar ik ben tevreden over ons tempo, dus hopelijk kunnen we ons morgen verbeteren. Er is nog geen man overboord.”

Raikkonen baalde er vooral van dat hij in een langzame bocht een fout maakte, omdat dit in verhouding veel tijd kost. Voornamelijk omdat je daarna langzamer het rechte stuk op komt. ,,In langzame bochten verlies je meer tijd dan in snelle bochten”, weet hij.

,,Maar ze zijn wel net zo belangrijk, je moet er goed doorheen komen. Anders is het gedaan met je goede ronde.”

KVN