Het is nog niet zeker, maar als Sebastian Vettel zoals wordt verwacht naar Ferrari gaat in 2015, dan zal Kimi Räikkönen zijn ‘beste vriend onder de coureurs’ van harte bij de Scuderia verwelkomen.

“Ik weet ook niet meer dan wat in de kranten staat, maar als Sebastian naar Ferrari komt, dan zal dat ongetwijfeld voor een goede sfeer binnen het team zorgen”, voorspelt Räikkönen in gesprek met SpeedWeek.

Vettel is namelijk Räikkönens ‘beste vriend onder de coureurs’. “Hij is een eerlijke kerel en erg rechttoe rechtaan”, zegt de Fin, die denkt dat samenwerken met Vettel – als het daarvan komt – vast prima gaat: “Ik heb natuurlijk nog niet eerder met hem gewerkt, maar hij is een viervoudig wereldkampioen en heeft dus zeker zijn kwaliteiten.”

“Ik hoop ook dat onze resultaten beter worden als Sebastian hier komt, maar we zullen wel zien hoe alles uitpakt”, besluit Räikkönen, die overigens ook geen problemen heeft met zijn huidige teamgenoot Fernando Alonso, al gaat die naar alle waarschijnlijkheid vertrekken bij Ferrari.