Kimi Raikkonens probleem in de kwalificatie werd veroorzaakt door een foute afstelling van de benzinepomp. Daardoor startte de Fin uiteindelijk vanaf de vijftiende plek wat weer ander narigheid tot gevolg had.Dit nieuws meldt FORMULE 1 RaceReport-medewerker Adam Cooper.

Teams hebben de keuze uit twee opties: één voor wanneer de auto rijdt en een andere afstelling voor wanneer er benzine uit de tank wordt gehaald. Het is alleen niet bekend of het team de pomp zo instelde of dat Raikkonen het handmatig deed.

Als Raikkonen het al zelf deed, dan is hem dat sowieso gevraagd te doen door het team. Bronnen van verschillende andere renstallen zeggen dat beide scenario's mogelijk zijn. Wel ligt de schuld hoe dan ook bij het team.

Door de fout sloeg de motor van de F2008 af en slaagde de Finse coureur er net niet in de ingang van de pitstraat te bereiken. Hij kwam zo'n honderd meter tekort en mocht niet meer meedoen aan het vervolg van de kwalificatie.

Ook hier ging het team niet helemaal vrijuit door hem niet te vertellen dat hij de auto moest aanduwen. Had Raikkonen zelf de auto over de lijn geduwd, dan had hij alsnog mee mogen doen aan Q2. Nu mocht dat niet omdat de marshalls assistentie hadden verleend.

AC/KVN