Ralf Schumacher is volgend jaar gewoon weer van de partij. De Toyota-coureur zegt zelfs al zeker te zijn van een zitje voor 2008, al wil hij nog niet zeggen waar.Toyota, Ralfs huidige werkgever, was zo vriendelijk om hun coureur de gelegenheid te geven zijn vertrek aan te kondigen voordat het team hem publiekelijk de wacht aanzegde.

Ralf had na drie seizoenen genoeg van het team en wilde op zoek naar iets anders, zo verklaarde hij. De Formule 1-carrière van Ralf leek daarmee ten einde. Maar dat is volgens de coureur uit Kerpen dus niet zo.

,,Ik rijd volgend jaar zeker Formule 1”, laat Ralf optekenen in Bild. ,,In maart sta ik zeker op de startgrid. Meer kan ik er nog niet over zeggen.”

Om zich te verzekeren van een plekje moest Ralf wel flink wat salaris inleveren. ,,Tientallen miljoenen verdien ik al jaren niet meer”, zegt Ralf, ,,maar volgend jaar zal ik er zeker nog wat aan verdienen. Betalen voor een Formule 1-zitje, daar begin ik niet aan.”

De meest voor de hand liggende keuze voor Ralf is Spyker, dat volgend jaar aanzienlijk meer financiële armslag heeft door de gedeeltelijke overname door de Indiase miljardair Vijay Mallya.

MB