Ze staan nog lang niet waar ze willen staan, maar Ralf Schumacher en Toyota tonen tenminste tekenen van verbetering. In Hongarije kende de geplaagde Duitser met de zesde positie zelfs een goed weekend.De laatste races gaat het steeds beter met de Toyota-coureur, die het grootste deel van de eerste seizoenshelft flink teleurstelde. Sinds de test op Silverstone en de daaropvolgende races is er sprake van een stijgende lijn, zowel bij team als coureur.

En die lijn is nog niet eerder zo hoog geweest als vandaag. Ralfs zesde plaats is zijn beste resultaat van dit seizoen. ,,Mijn start was prima en in de eerste bocht vocht ik om de vierde plek. De auto was goed, al was 'ie in het begin wel wat nerveus. Door de afstelling van de voorvleugel aan te passen was dat verholpen.”

Schumacher vond het jammer dat hij op een gegeven moment klem kwam te zitten achter Nick Heidfeld, waardoor hij wat tijd verloor. ,,Dat kwam door de verschillende strategieën, wij maakten twee stops. In mijn ogen een juiste beslissing. Maar toch, het is goed om hier drie punten te scoren.”

,,We kunnen de punten goed gebruiken en dit is mijn beste resultaat van het jaar, dus ik ben tevreden. Met een beetje geluk wordt het nog een leuk seizoen.”

KVN