Het contract van Ralf Schumacher bij Toyota loopt dit jaar af. Toch heeft de Duitser geen haast om zijn toekomst veilig te stellen, zegt diens manager Hans Mahr. De gesprekken zullen pas later dit jaar plaatsvinden.Het driejarige contract dat Schumacher heeft bij Toyota, is dit seizoen het laatste jaar ingegaan. Toyota heeft nog een optie op de Duister, maar het is nog niet duidelijk of het Japanse team daar ook daadwerkelijk gebruik van gaat maken. Onlangs ontstonden er geruchten in de Duitse media dat er een ruil zou plaatsvinden tussen Ralf Schumacher en Nick Heidfeld. Toyota ontkende deze geruchten echter.

Schumacher maakt in ieder geval geen aanstalten om zo snel mogelijk zijn toekomst veilig te stellen. Zijn manager Hans Mahr verklaarde op Schumachers officiële website dat er met Toyota is afgesproken om pas halverwege dit jaar met de gesprekken te beginnen. Mahr: ,,We hebben een tijd geleden met Toyota afgesproken dat we vanaf het midden van het seizoen zullen gaan praten over een verlenging van het contract en we zijn van plan om ons aan deze afspraak te houden.”

Volgens Mahr hoeft Schumacher zich geen zorgen te maken om de toekomst. ,,Ralf is één van de beste coureurs ter wereld”, zegt Mahr. ,,Er is dus geen reden om ons zorgen te maken. Als hij wil racen, dan zal er altijd een cockpit voor hem beschikbaar zijn.”

LP