Onlangs verklaarde Ralf Schumacher dat hij een sabbatical heeft ingelast. Noodgedwongen, omdat in de Formule 1 geen enkel team meer om zijn diensten te springen staat. Wellicht dat de DTM een optie is.Woensdag en donderdag kruipt de jongste Schumacher op Estoril achter het stuur van een Mercedes C-klasse. Of dat ook betekent dat de Duitser dit jaar zijn debuut maakt in de populaire toerwagenserie is nog niet bekend.

De test is een gevolg van een belofte van Mercedes sport-directeur Norbert Haug. Tegenover de Duitse boulevardkrant Bild verklaarde Haug: ,,Ralf volgt elke race op tv. Dat weet ik en ik heb hem toen gezegd, dat als de situatie zich toelaat we een keer gaan testen.”

Voor Schumacher is het in eerste instantie een leuk uitje. ,,Norbert wil me gewoon laten ervaren hoe het is om in zo’n toerwagen te rijden. In de eerste plaats is dit dus gewoon voor de lol. Ik ga testen en daarna zien we wel of er iets uitkomt,” aldus Schumacher.

Ondanks dat Schumacher de boot afhoudt, zou het goed mogelijk zijn dat deze test een serieus vervolg krijgt. Vorig jaar november kondigde Mika Hakkinen tenslotte zijn afscheid aan. Formule 1-coureurs gelden als grote publiekstrekkers in de DTM, dus wellicht dat Schumacher diens plek kan innemen.

LV