Voor de laatste keer staat Ralf Schumacher komend weekend in Brazilië met een Toyota aan de start van een Grand Prix. Hij hoopt het team te verlaten met een goed resultaat. ,,Ik ben erg gemotiveerd.”De Duitse coureur kondigde begin deze maand aan na dit seizoen te vertrekken bij Toyota. In totaal kwam hij drie jaar voor het team in actie, met tot op heden als nettoresultaat één pole-position, drie podiumplaatsen en zeventig WK-punten.

Dat is niet wat hij ervan had verwacht. Toch zegt hij gemotiveerd te zijn voor zijn laatste race in dienst van het team. ,,Na drie seizoenen nadert het einde van mijn periode bij Toyota. Het is leuk en interessant geweest, ook al had ik liever wat betere resultaten gezien”, aldus Schumacher.

,,Het is lastig geweest voor mij en het team, maar ik ben erg gemotiveerd om in Brazilië een goed resultaat te behalen. Ik wil deze periode afsluiten met een hoogtepunt. Zeker na de teleurstellende races in Japan in China, hoop ik in Brazilië terug te slaan.”

Teamgenoot Jarno Trulli racet volgend jaar wel voor Toyota, maar wil eveneens het jaar afsluiten met een goed resultaat. En niet zomaar, want hij eindigde bij de Grand Prix van Amerika (17 juni) voor het laatst in de punten.

,,Voor mij en het team zijn het erg lastige races geweest, en daarom wil ik het seizoen eindigen met een goed resultaat”, zegt Trulli. ,,Daarna kunnen we ons gaan richten op volgend jaar. We hebben het potentieel om punten te scoren, maar we moeten keihard werken en geen fouten maken.”

PPB