Om welk het team het gaat is nog niet bekend, maar vast staat wel dat voetbalclub Real Madrid in 2007 een Formule 1-team gaat sponsoren. Dit heeft president Ramon Calderon gezegd. Volgens Calderon is er een deal gesloten met een topteam, de naam wilde hij echter niet kwijt. Het lijkt voor de hand te liggen dat de keuze op McLaren is gevallen omdat Fernando Alonso, fan van Real Madrid, de komende drie seizoenen voor deze renstal uitkomt, maar Calderon heeft gezegd dat het om een ’winnend team’ gaat. McLaren heeft het afgelopen seizoen geen race gewonnen.

Tijdens de Spaanse Grand Prix zal team X met een volledige witte livery, inclusief logo van Real Madrid, ten tonele verschijnen. ,,Het is een mooi project en de kleurstelling ligt al helemaal vast”, vertelt de Spanjaard in Marca. ,,We hebben een overeenkomst gesloten met een team dat vecht om de overwinningen.”

Opvallend: de Grand Prix van Spanje wordt verreden op het Circuit de Catalunya, nabij Barcelona, en de voetbalclubs Real Madrid en FC Barcelona zijn gezworen aartsrivalen. ,,Dat wordt ongetwijfeld heel bijzonder”, meent Calderon.

Real Madrid is de laatste tijd opvallend actief bezig met de Formule 1. Afgelopen zondag was de Grand Prix van Brazilië voor de wedstrijd Real Madrid-Barcelona (2-0) live te volgen op televisieschermen in het stadion zodat de voetbalfans geen moment van de race waarin Alonso kampioen werd hoefden te missen.

KVN