#Recordaantal deelnemers verwacht op City Racing

24-08-2012 | Door: Bouke van den Berg
Zondag vindt alweer de achtste editie van City Racing plaats in Rotterdam. En hij is dit jaar drukker dan ooit. Er zijn drie Formule 1-teams aanwezig, maar daar blijft het bij lange na niet bij.

Naast Romain Grosjean en Nico Rosberg, komt ook Giedo van der Garde naar Rotterdam toe. Vandaag gaf hij alvast een voorproefje in de Formule 1-auto van Caterham. En waar kon dat beter dan in de Rotterdamse haven, met het historische cruiseschip SS Rotterdam op de achtergrond.

De stunt werd tot het laatste moment geheim gehouden. “Het was erg gaaf deze stunt te doen. Dit smaakt naar meer en ik kan dan ook niet wachten tot zondag”, zei Van der Garde na afloop, die zondag niet alleen in de Caterham rondjes gaat rijden. Hij gaat ook rijden in een conceptcar van Renault en geeft in totaal twee demonstraties met zijn Caterham.

Giedo van der Garde en Romain Grosjean scharen zich zondag dus in het rijtje van Christijan Albers, Robert Doornbos, Ho-Pin Tung, Tiago Monteiro, Adrian Sutil, Nelson Piquet, Heikki Kovalainen, Jarno Trulli, Giancarlo Fisichella, Sakon Yamamoto, David Coulthard, Fernando Alonso, Marc Gene, Sam Bird, Vitaly Petrov en Nico Rosberg.

Sinds 2005 is het rijtje Formule 1-coureurs die in Rotterdam door de straten heeft gescheurd steeds groter geworden. City Racing slaagt er elk jaar weer in om een aantal coureurs te verleiden tot een demonstratie voor honderd duizenden mensen. Dit jaar maken Van der Garde en Grosjean hun debuut in de havenstad, terwijl Rosberg na zes jaar zijn rentree maakt.

De Mercedes-coureur gaf in 2006 ook al eens een demonstratie, toen voor Williams.
Vorig jaar gaf de testcoureur van Mercedes, Sam Bird, nog een demonstratie. “Ik kijk er erg naar uit om weer terug te keren naar Rotterdam. Sam Bird vertelde me vorig jaar dat het fantastisch was met een half miljoen juichende mensen. Ik hoop dat ik dat aantal kan verbeteren dit jaar!”

De F1-demonstraties zijn natuurlijk dé trekpleisters van City Racing. Het is echter een demonstratiedag van de meest uiteenlopende takken van autosport. Zo is er een Lamborghini rally, Dakar-wagens en wordt er volop gedrift. Ook zijn nu voor het eerst motoren met zijspannen aanwezig in Rotterdam.

Uiteraard is City Racing ook dit jaar gedeeltelijk gratis toegankelijk. 

Klik hier voor het volledige programma


Er moeten nog vijf races komend seizoen worden verreden, maar veel fans hebben hun blik al op 2016 gericht. Bij Ticket+Travel is de verkoop van kaarten en arrangementen reeds gestart. Lees meer...
REACTIES