Zowel Sebastian Vettel als Daniel Ricciardo heeft genoten van de Grand Prix van Duitsland. Beide mannen waren verwikkeld in leuke knokpartijen met een vierde en zesde plaats als resultaat.

Sebastian Vettel kwam net als twee weken geleden in Silverstone de Ferrari van Fernando Alonso tegen op zijn pad. “We gingen gewoon verder waar we gebleven waren”, grapt de Duitser. “Het was sowieso een hele leuke eerste helft van de race.”

“Rond de tweede serie pistops besloten we de race wat aggressiever te benaderen en met wat minder reserves. Zodoende konden we een gaatje trekken naar Alonso. Daardoor kwamen we tegen het eind van de race wel wat krap te zitten met de benzine, maar het gat was groot genoeg om het alsnog wat rustiger aan te doen. Het is jammer dat Ricciardo in de slotfase niet meer voorbij kwam aan Fernando, maar ik denk dat we het maximum uit deze race hebben gehaald.”

Daniel Ricciardo finishte de race uiteindelijk op de zesde plaats. Niet het beste resultaat van het jaar voor de Australiër, maar naar eigen zeggen wel de leukste race. “Het was een supergave race!”, meent Ricciardo die in de eerste bocht wijd moest om Massa te ontwijken en daarmee veel plaatsen verloor. “Dat was niet ideaal, maar ik spoorde het team daarop via de boordradio aan om er samen met mij een waanzinnige inhaalrace van te maken.”

“Ik denk dat we daarin geslaagd zijn. We knokten stevig op de baan en hebben weinig laten liggen. Hier doe je het als coureur voor. In de slotfase dacht ik nog dat het wel heel gaaf zou zijn om een stevig robbertje te knokken met Alonso, aangezien hij toch wel bekend staat als één van de meest moeilijk te passeren mannen. Ik ging er eens goed voor zitten, maar helaas…bijna.”