Red Bull gaat door gridstraffen en een gebrek aan motorvermogen een moeilijke thuisrace tegemoet in Oostenrijk, al geven coureurs Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat nog niet op. “Hopelijk kunnen we een leuke inhaalrace rijden.”

Ricciardo en Kvyat zaten – in omgekeerde volgorde – in de eerste training bij de eerste tien, maar in de middagsessie eindigden ze daar buiten. “De omstandigheden waren erg tricky, want de kou en het gladde baanoppervlak maakten het lastig temperatuur in de banden te krijgen. Onze korte runs verliepen daarbij bovendien niet foutloos, terwijl ikzelf tijdens m’n vliegende rondje een fout maakte in de laatste bocht”, geeft Ricciardo tekst en uitleg.

“Morgen hebben we het echter vast beter voor elkaar”, vervolgt Ricciardo stellig. “Hopelijk kunnen we dan om een plek bij de eerste acht meedoen. We zullen na de kwalificatie alsnog plaatsen moeten inleveren omdat we een motorwissel hebben uitgevoerd en al aan het vijfde exemplaar toe zijn (terwijl elke coureur er eigenlijk maar vier mag gebruiken, red.) maar hopelijk kunnen we zondag alsnog een leuke inhaalrace rijden”, zo houdt hij vertrouwen.

Ricciardo geeft dus niet op en dat doet Kvyat – die net als Ricciardo een gridstraf van tien plekken moet inlossen omdat ook hij al aan zijn vijfde motor toe is – evenmin. “We hebben het moeilijk op deze baan, maar zelfs met de gridstraffen aan onze broek moeten we vol blijven pushen, want in de race kan van alles gebeuren”, zegt Kvyat, die over zijn vrijdag verder niet veel spannends te melden heeft: “Het was een vrij normale dag.”