Het team van Red Bull staat er in Maleisië naar eigen zeggen – en zoals het al had gehoopt – beter voor dan twee weken geleden. Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat hebben vooralsnog meer postiefs dan negatiefs te melden.

En dat is de laatste weken wel eens anders geweest, want na een weinig imponerend optreden in Australië was de kritiek aan het adres van motorleverancier Renault – volgens Red Bull de grote boosdoener – niet mals. Desondanks ging Red Bull er al wel vanuit op Sepang beter voor de dag te komen, hetgeen op de openingsdag ook het geval was, volgens Ricciardo en Kvyat.

“We vonden vandaag weliswaar wat kleine problemen op ons pad aan het eind van de tweede sessie, maar niets dat echt desastreus was”, vertelt Kvyat. “Het ziet er hier echt beter voor ons uit, ook wat de rondetijden betreft”, zo benadrukt de jonge Rus, die in VT2 een nette vierde tijd liet noteren, al hecht hij daar niet te veel waarde aan: “Want zaterdag en zondag begint het echte werk pas, maar er zit hier wel degelijk potentieel in”, besluit hij.

Hoewel Ricciardo ook wel enige problemen kende – hij kwam in totaal tot slechts 23 rondjes – is ook de Australiër overwegend positief. “De auto was bijvoorbeeld al een stuk beter te besturen dan in Melbourne. Hij voelde veel fijner aan”, vertelt de coureur uit Perth, die aangeeft dat Red Bull qua motorinstellingen heeft teruggegrepen op een configuratie die het tijdens de wintertests gebruikte, hetgeen de driveability aanzienlijk heeft verbeterd.

Ricciardo moest zelf genoegen nemen met een tiende tijd in VT2, maar put vertrouwen uit het snelle rondje van Kvyat: “Het is goed om te zien dat hij niet eens zoveel hoefde prijs te geven op de Ferrari’s”, meent Ricciardo, die verder nog aangeeft dat hij hoopt dat het regent voor de kwalificatie zaterdag begint, aangezien dat Red Bulls kansen ten goede zou moeten komen: “Als het daarvan komt, stap ik morgen lachend in.”