Red Bull is relatief rustig uit de startblokken gekomen in Austin. Daniel Ricciardo vond pas later op de dag een goede balans, Sebastian Vettel hield zich totaal niet bezig met rondetijden.

Ricciardo was zeventiende in VT1 en vierde in VT2, wat voor de Australiër genoeg reden is om over het algemeen tevreden terug te blikken. “Ik heb in de eerste sessie niet veel kunnen rijden, maar denk dat we de auto daarna alsnog in een redelijk goed hebben weten af te stellen.”

Ricciardo denkt ‘hier wel wat mee te kunnen’. “Zeker als we morgen nog wat extra snelheid weten te vinden”, vervolgt de coureur uit Perth, volgens wie zowel zijn langere run als zijn top vijf tijd uit VT2 er ‘redelijk goed uit zagen’.

Vettel
In de andere RB10 wist Vettel ondanks een probleem met zijn versnellingsbak alsnog tot twintig ronden en een zevende tijd te komen in de eerste training. In de sessie daarop reed hij één ronde minder en was hij achttiende en laatste.

Voor Vettel zou dat normaal reden zijn om flink te balen, maar vandaag niet. “Want we zijn alleen maar met zondag bezig geweest”, vertelt de Duitser, voor wie de kwalificatie niet van belang is aangezien hij de race door een motorwissel vanuit de pits moet aanvangen. “Het is jammer dat het er zo voor staat, maar hopelijk kunnen we er zondag nog een mooi comeback-verhaal van maken”, zo houdt hij hoop.