Red Bull zal in Abu Dhabi geen gebruik maken van de nieuwste specificatie Renault-motor, die de Franse firma tijdens het raceweekend in Brazilië introduceerde. Dat bericht Autosport.

De Britse publicatie zegt te hebben vernomen dat Red Bull tijdens het finaleweekend in Abu Dhabi gewoon weer gebruik zal maken van de vorige specificatie van de Renault-V6, waarmee het team het grootste deel van het jaar gereden heeft. Renault bracht pas in Brazilië, tijdens het voorlaatste raceweekend van 2015, voor de eerste keer in 2015 een grote motorupdate waarvoor het tokens had gebruikt. Volgens Daniel Ricciardo – de enige coureur die er mee reed – was de nieuwe specificatie echter geen verbetering.

Autosport bericht dat Renault er desondanks van overtuigd is dat de nieuwste specificatie wel degelijk beter is, maar na overleg met Red Bull zou toch besloten zijn deze niet in te zetten in Abu Dhabi. Dit ook omdat de oudere versie van de motor beter zou passen bij ‘de configuratie van de Red Bull RB11 voor op het circuit in Abu Dhabi’. Om de update te kunnen gebruiken in Brazilië, moesten aldaar veranderingen aan de RB11 worden gemaakt, vooral wat betreft de koeling. Ricciardo zal in Abu Dhabi een al eerder ingezette motor gebruiken en krijgt dus geen gridstraf voor een motorwissel.

Renault bracht in Brazilië overigens niet de volledige upgrade. De Fransen hadden elf tokens voor de update gebruikt, waarvan zeven voor veranderingen aan de verbrandingsmotor en vier voor de turbo-lader. Ricciardo reed echter alleen met de verbeterde verbrandingsmotor. De nieuwe turbolader werd niet gebruikt wegens een gebrek aan onderdelen en omdat deze niet compatibel bleek met de uitlaatinstallatie van de Red Bull-bolide.