Red Bull Racing is zaterdag in Colombia voor een demonstratie. Het team brengt een oude RB1 naar de Colombiaanse stad Cartagena, waar juniorrijder Felipe Albuquerque het ding de sporen gaat geven.In hun zoektocht naar nieuwe markten heeft Red Bull een uitgebreide tournee op het programma staan. Cartagena is de eerste stop op de Zuid-Amerikaanse promotoer. De stad is niet helemaal onbekend met snelheid, want Juan Pablo Montoya hield er twee jaar geleden al eens een kartevenement waar tal van bekende coureurs aan meededen. Voor de gelegenheid is een anderhalve kilometer lang stratenparcours aangelegd.

Niet Mark Webber, David Coulthard of Michael Ammermüller (reservist Robert Doornbos heeft een optreden in Champcars), komen naar Colombia, maar een nieuweling uit de talentenstal van Red Bull. De RB1, nog voorzien van een V10, krijgt Felipe Albuquerque achter het stuur. De 22-jarige Portugees reed nog nooit eerder een Formule 1. ,,Het wordt mijn eerste keer, maar het zal zeker spectaculair worden”, vertelde de coureur uit de Renault World Series tegen Autosport.com. ,,De locatie ziet er mooi uit.”

In 1983 gaf de Colombiaanse coureur Roberto Guerrero al eens een demo weg in de hoofdstad Bogota. Guerrero’s Ensign werd toen gesierd door sponsorlogo’s van Cafe de Colombia.

MB