Red Bull-teambaas Christian Horner maakt zich er niet druk om dat Sebastian Vettel tijdens de Grand Prix van China aanvankelijk een teamorder in twijfel trok en negeerde: “Zodra hij begreep waarom, ging hij aan de kant.”

Vettel werd in de race van zondag – niet voor de eerste keer dit jaar – vanaf de pitmuur gesommeerd zijn op dat moment snellere teamgenoot Daniel Ricciardo te laten passeren.

Eerstgenoemde was daar niet direct toe bereid, en wenste eerst te weten op wat voor banden Ricciardo reed. Toen hij hoorde dat het om hetzelfde rubber ging als hijzelf onder had, liet het antwoord van Vettel – die daardoor dacht dat ze op dezelfde strategie stonden – aan duidelijkheid niets te wensen over: “Jammer dan”, riep hij, alvorens zijn positie ‘gewoon’ te verdedigen.

Het leek het begin van een spannende tweestrijd, totdat Red Bull verduidelijkte dat Ricciardo op een tweestopper stond, terwijl Vettel op dat moment nog op drie stops inzette en vervolgens dus toch braaf ruimte maakte voor Ricciardo (ook al zou ook Vettel het later bij twee servicebeurten houden).

“Zodra Sebastian door had dat ze op dat moment op verschillende strategiën stonden, ging hij gelijk aan de kant, maar dat hij de teamorder eerst in twijfel trok, is niet meer dan normaal”, vindt Red Bull-teambaas Christian Horner.

“Sebastian is immers een echte racer die over enorm veel strijdlust beschikt, en dat is ook precies waarom we hem in dienst hebben en waarom hij vier titels heeft gewonnen”, zo benadrukt Horner – die niet denkt dat Ricciardo door het oponthoud een mogelijk betere klassering is misgelopen – dat hij er niet mee zit.

Coureurs
Na de race lieten de beide coureurs al weten evenmin zwaar te tillen aan het voorval. “Ik wist niet eens dat er een order vanaf de pitmuur gegeven werd, maar ik kwam er hoe dan ook langs en ik wil er verder geen probleem van maken”, vertelde Ricciardo.

Vettel gaf op zijn beurt aan Formula1.com te verstaan dat hij ‘eerst inderdaad niet begreep waarom ik aan de kant moest’. “Maar toen het team me uitleg gaf, realiseerde ik me dat het onzinnig zou zijn Daniel op te houden en liet ik hem er langs.”