Beide Red Bull-coureurs moesten na de kwalificatie voor de Belgische Grand Prix tot hun ongenoegen constateren dat hun auto simpelweg niet snel genoeg is om vooraan mee te strijden.

“Ik was eigenlijk best tevreden met mijn ronde”, zegt Vettel, die in Q2 sneuvelde. “Het was een vrije ronde en ik maakte geen fouten, maar het bleek niet genoeg. Het is natuurlijk jammer dat ik het laatste deel van de kwalificatie met zo’n kleine marge misliep. Het had net zo goed de andere kant op kunnen gaan.”

Mark Webber drong wel door tot Q3, maar kwam daarin niet verder dan een zevende tijd. Omdat zijn versnellingsbak vroegtijdig moest worden gewisseld, moet hij vijf plaatsen inleveren en vertrekt hij morgen dus pas als twaalfde.

“Dit was teleurstellend”, reageert Webber tegenover de BBC. “Ik had natuurlijk graag verder naar voren gestaan. Maar we waren niet snel genoeg voor een plaats op de voorste rij. En daardoor komt de straf nog harder aan.”

“Het lijkt wel Formule Ford, zo wisselvallig als de rangorde is”, vervolgt hij. “Er zijn grote verschillen tussen de teams en zelfs tussen teamgenoten. Als je er maar een beetje naast zit met je afstelling, werkt dat enorm door. Maar het is hier altijd een interessante Grand Prix, dus laten we kijken wat we kunnen doen.”