Red Bull hoopt met de introductie van een herziene versie van KERS in Turkije een einde te maken aan de aanhoudende problemen met het systeem.

“Het gaat steeds beter”, zegt teambaas Christian Horner. “We krijgen het systeem steeds beter onder de knie naarmate we er meer kilometers mee rijden. Er zitten verbeteringen in de pijplijn en ik ben vol vertrouwen dat we daarmee de problemen kunnen oplossen.”

Zowel bij Sebastian Vettel als Mark Webber heeft KERS tot nu toe verre van optimaal gefunctioneerd. Beide coureurs hebben er bij het team op aangedrongen het systeem zo snel mogelijk in orde te krijgen.

“Het is een cruciaal component”, aldus Webber. “McLaren heeft er veel ervaring mee uit 2009 en zij hebben de zaken goed voor elkaar op dit gebied. Wij reden er toen niet mee. Dat is geen excuus, maar betekent dat we hard, slim en snel moeten werken om op gelijke hoogte te komen.”

Naar verluidt heeft Red Bull vooral moeite om de batterijen voldoende te koelen. “Gelukkig hebben we nu even tijd om ons te herpakken”, zegt Webber. “We hebben goede mensen op de zaak zitten die er hard aan werken. We staan er ook nog goed voor in het constructeurskampioenschap, dus er is geen man overboord.”