Red Bull-coureurs Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo blikken tevreden terug op de vrijdag in Abu Dhabi: Mercedes is buiten bereik, maar daar achter kan Red Bull een woordje meespreken.

Daar lijkt het althans op na de eerste vrije trainingen, waarin Vettel tot twee keer toe een vierde tijd liet noteren en Ricciardo achtereenvolgens vijfde en zesde was. Ook los van wat de tijdenlijsten laten zien, is er volgens het duo echter genoeg om tevreden over te zijn.

“Het ging wel aardig”, vertelt Vettel aan de Duitse pers. “We kunnen volgens mij nog wel een tandje bij schakelen en als dat lukt ziet het er hier prima uit voor ons”, verklaart hij, al maakt Vettel daar wel het vaste voorbehoud bij dat het ‘pas vrijdag is’.

Dat Red Bull zoveel weet te vinden dat het Mercedes kan bedreigen, is volgens Vettel uitgesloten. “We moeten realistisch zijn: die jongens liggen een stuk op ons voor. Los daarvan ga ik er echter alles aan doen mijn vierde plek in het WK veilig te stellen.”

Wat de strijd om de positie van best of the rest tijdens het raceweekend betreft, kijkt Vettel verder dan Ferrari en Williams, met wiens coureurs hij om P4 in het WK strijdt. Volgens Vettel is vooral McLaren sterk in Abu Dhabi: “Want dat team zit in de lift en deze baan past bij hun auto.”

Ricciardo
Vettels teammakker Daniel Ricciardo is al zeker van de derde stek in het kampioenschap. Hij gunt Vettel – die in 2015 voor Ferrari gaat racen – dan ook wel een podiumplek, zodat hij zijn beoogde vierde plek in het WK kan claimen: “Dat zou een mooi einde zijn voor Sebastians tijd bij Red Bull.”

Wat zijn eigen dag betreft heeft Ricciardo weinig bijzonders te melden. “We hebben ons programma afgewerkt en met allebei de bandencompounds racesimulaties gedaan. Onze doelen voor de vrijdag zijn daarmee bereikt. Nu mikken we erop het eerste team achter Mercedes te zijn.”