Red Bull is zeker van motoren voor 2016 en daar verandert niks aan in het geval haar beoogde motorleverancier Renault besluit zich terug te trekken. Dat verklaart teambaas Christian Horner.

Horner verklaarde op de vrijdag van het raceweekend in Abu Dhabi al dat Red Bull – na veel gedoe – een motordeal heeft voor 2016. De Red Bull-teambaas mocht echter niet zeggen met wie, hetgeen hij ook nu in gesprek met Motorsport.com nog niet mag doen.

De verwachting is dat Red Bull ook in 2016 Renault-motoren zal gebruiken, waarbij het volgens Motorsport om ‘naamloze’ exemplaren zou gaan. Horner bevestigt noch ontkent dat, maar herhaalt dat Red Bull ‘een motorcontract heeft voor 2016’.

Dat Renault de knoop aangaande haar Formule 1-toekomst nog niet heeft doorgehakt en het nog altijd een mogelijkheid is dat de Franse firma zich totaal terugtrekt, verandert daar volgens Horner – ondanks dat hij niet wil bevestigen dat Red Bulls deal met Renault is – niets aan.

“We kunnen nu nog niets specifieks bekendmaken, maar laat ik over één ding wel heel duidelijk zijn: we hebben een overeenkomst voor volgend seizoen. Er is achter de schermen veel gebeurd. Ik mag niet zeggen wat allemaal, maar het zal de komende tijd allemaal wel duidelijk worden.”

Ecclestone
Bernie Ecclestone, de commerciële baas van de Formule 1, heeft zich achter de schermen ingezet voor een motordeal voor Red Bull. In gesprek met Formule 1-verslaggever Adam Cooper verklapt hij daarbij tussen neus en lippen door dat Red Bull inderdaad met Renault-motoren zal rijden.

Ecclestone vertelt dat dat hij en zijn FOM met Red Bull en Renault onderhandeld hebben en als tussenpersoon wilden fungeren. “Wij hebben Renault aangeboden haar motoren te kopen, waarna we deze vervolgens aan Red Bull zouden verkopen om er zeker van te zijn dat ze iets zouden hebben.”

“Renault vond het een goed voorstel en het lag zelfs voor ze klaar, maar ze zijn daarna toch zelf nog in onderhandeling gegaan met Red Bull. We wilden helpen, maar uiteindelijk hadden ze geen hulp nodig en zijn ze er zelf uitgekomen.”