Red Bull heeft goede hoop dat de nieuwe dynamo’s van Renault op tijd klaar zijn voor de Grote Prijs van Japan. Het Oostenrijkse team probeerde ze al uit op de vrijdag in Singapore.

Na de uitvalbeurt van Sebastian Vettel in Monza, testte Red Bull samen met motorleverancier Renault tijdens de vrije trainingen in Singapore de nieuwe dynamo’s. Nu die laatste uitvoeringen worden geëvalueerd op het hoofdkwartier van Renault in Viry, heeft Red Bull-teambaas Christian Horner goede hoop dat de bevindingen goed genoeg zijn om ze in Japan daadwerkelijk te kunnen gebruiken.

Mocht dat echter niet het geval zijn, kan het team altijd nog teruggrijpen op een oudere voorraad dynamo’s die vooralsnog betrouwbaar zijn gebleken, maar waar er niet genoeg van zijn om het seizoen mee uit te rijden. “Ik hoop echter dat we de nieuwe dynamo’s op het circuit in Suzuka al in kunnen zetten. Renault zal voor het zover is vast en zeker nog meer tests willen uitvoeren”, aldus Horner.

“Ik denk dat Renault een duidelijk beeld heeft van waar ze aan moeten werken. De aard van Jérôme d’Ambrosio’s probleem in Monza zou het een en ander op hebben kunnen helderen.”

Horner geeft toe dat, telkens als er een Renault-aangedreven auto uitviel in Singapore, hij bang was dat het oude probleem weer terug was: “Bij Pastor Maldonado was het probleem echter hydraulisch en bij Caterham vergat men volgens mij een wiel op de wagen te zetten. De dynamo’s werkten in ieder geval prima.”