Zo mooi als de opening was voor Red Bull Racing in de eerste drie Grand Prix’ van het seizoen, zo hard keert de formatie in Europa terug op aarde. Het nieuwe onderkomen in de paddock mag dan spectaculair zijn, de resultaten op de baan zijn in Imola teleurstellend

Het enige dat zonnestralen levert zijn de uitspraken van Vitantonio Liuzzi die de komende races de plek heeft ingenomen van Christian Klien. Maar uitspraken leveren geen punten op, net zo min als de tiende plek, één stek winst na de tijdstraf van Ralf Schumacher. (Liuzzi: ,,De balans was goed, maar we misten snelheid’’) en de dertiende plaats van kopman David Coulthard (,,Ik draaide alleen maar rondjes, een behoorlijk eenzame race zo gezegd’’).

Teammanager Christian Horner draait er dan ook niet om heen na afloop. ,,Behoorlijk teleurstellend’’, zegt de jonge manager. ,,We zijn wel betrouwbaar, maar we moeten wel resultaten gaan leveren.’’ Horner hoopt op goede resultaten tijdens de komende test in Jerez. ,,Ik kan niet wachten op die test’’, besluit Liuzzi.