Al met al was het geen bijster succesvolle dag voor Red Bull. Daniel Ricciardo en Sebastian Vettel kwamen niet verder dan de zevende en achtste stek. De formatie verloor bovendien de constructeurstitel aan Mercedes.

Dat gegeven zat er natuurlijk al een seizoen lang aan te komen en dus weet zowel Daniel Ricciardo als Sebastian Vettel het op te brengen de kersverse constructeurskampioen te feliciteren: “Ze hebben het gezien hun dominantie dik verdiend”, aldus het rijderspaar van Red Bull.

Waar bij Mercedes ongetijweld enkele kurken zullen knallen, valt er bij Red Bull weinig te juichen. De race was er immers niet een om over naar huis te schrijven. Het begon al met een in de ogen van Daniel Ricciardo twijfelachtige start. “Ik verloor in de openingsfase de nodige posities en dat is niet voor het eerst dit jaar. Dat is frusterend en tevens iets waar we de nodige aandacht aan moeten besteden, ook al zijn er nog maar drie races te gaan.”

“De gehele eerste stint was sowieso niet super, aangezien mijn banden al een flinke optater hadden gekregen van de kwalificatie. Op een gegeven moment was de slijtage dermate hoog dat we besloten de eerste stop te vervroegen. De medium banden hielden het tijdens de tweede stint gelukkig een stuk beter. Op dat setje kon ik Fernando Alonso in de Ferrari in ieder geval redelijk volgen, maar hem passeren bleek nooit echt een mogelijkheid.”

Sebastian Vettel
De viervoudig wereldkampioen moest ook in Ruslang weer toezien hoe zijn minder ervaren teamgenoot er met de hoogste klassering van het tweetal vandoor ging. Afgezien van een enerverend duel tussen de beide teamgenoten, heeft de Duitser dan ook weinig plezier beleefd aan de Grote Prijs. “We hadden te maken met dezelfde afstellingsproblemen als tijdens de kwalificatie. Ik heb het grootste deel van de race alleen in de rondte gereden, dus ik heb het vrij rustig gehad.”