Eén zwaluw maakt nog geen zomer, en zelfs de tweede zege van Mark Webber betekent nog niet dat Red Bull haast maakt met het verlengen van zijn contract. Teambaas Christian Horner zegt wel graag met de Australiër verder te willen.

Met overwinningen in Monaco en Silverstone beleeft Webber een prima seizoen. Hij bezet de tweede plaats in het wereldkampioenschap, nog voor zijn teamgenoot Sebastian Vettel, die hem de afgelopen twee jaar versloeg.  

In Silverstone erkende Webber verkennende gesprekken te hebben gevoerd met andere teams. Horner ziet de Australiër echter graag blijven. “We hebben een prima relatie”, stelt Horner. “Dit is zijn zevende jaar bij dit team. Hij heeft al zijn successen bij ons geboekt. We willen er daar graag nog meer aan toevoegen. We hebben altijd gezegd dat we in de zomer om tafel zouden gaan zitten. Dat moment komt er nu aan. De komende weken gaan we het over 2013 hebben.”  

Webber wordt al enige tijd in verband gebracht met Ferrari. Horner maakt zich daarover geen zorgen. “Het is onvermijdelijk dat er gespeculeerd voor over zijn toekomst”, zegt hij. “We hebben geen invloed op wat anderen doen, maar ik heb het gevoel dat Mark zich thuisvoelt bij Red Bull. Je ziet aan zijn prestaties dat hij lekker in zijn vel zit. Hij heeft twee vooraanstaande races gewonnen. In Silverstone reed hij fabuleus.”