Hoewel er nog niets is getekend en beide partijen zeggen nog niet eens met elkaar om de tafel te zitten, zinspeelt het team van Red Bull er op dat het aflopende van Mark Webber na dit jaar verlengd wordt.

Webbers teamgenoot Sebastian Vettel liet eerder nog weten dat hij goed kan samenwerken met de Australiër en graag langer met hem zou samenwerken, en het lijkt erop dat Red Bull-adviseur Helmut Marko ook graag verder wil met het huidige rijdersduo: “Never change a winning team“, verklaart de Oostenrijker namelijk tegenover Sport Bild.

Marko lijkt er dus op te doelen dat Webber ook wat hem betreft kan blijven, en verwacht dat er ‘na de zomerpauze’ een deal gesloten kan worden met de dan 36-jarige coureur: “Mark heeft ons namelijk al wel te verstaan gegeven dat hij nog gemotiveerd genoeg is en graag door wil gaan.”

“Als team weten we bovendien wat we aan hem hebben, terwijl hij dat als coureur ook van ons weet. Als we besluiten met elkaar verder te gaan, hoeven we waarschijnlijk dus niet lang met elkaar om de tafel te zitten om over contractverlenging te onderhandelen.”

De coureur in kwestie geeft tegenover het Franse TF1 aan dat hij denkt ‘binnen een paar maanden’ te weten waar hij volgend jaar rijdt. “Ik wil sowieso nog een seizoen doorgaan, want ik vind de Formule 1 nog veel te leuk, voel me goed en ben tot op het bot gemotiveerd.”

Webber liet onlangs nog weten dat contractverlenging voor hem de meest logische optie is, maar hij sluit toch ook niet uit dat er nog een stoelendans komt en dat dit ook gevolgen voor hem kan hebben: “Ik denk dat er veel afhangt van wat Ferrari met Felipe Massa gaat doen en of Michael Schumacher en Lewis Hamilton besluiten om door te gaan bij Mercedes en McLaren.”

“Mijn toekomst staat daarnaast ook nog niet vast, dus afhankelijk van welke plekjes er nog vrij komen en welke coureurs nog beschikbaar zijn, kan er nog van alles gebeuren en een heuse stoelendans ontstaan om de zitjes bij de topteams.”

Volgens Red Bull-topman Dieter Mateschitz is het echter niet heel waarchijnlijk dat de door Webber genoemde Hamilton naar het team van de energiedrankfabrikant komt. “Voor ons is het namelijk het belangrijskte dat onze coureurs goed met elkaar kunnen samenwerken en de sfeer in het team goed is. We hebben er niks aan als we twee razendsnelle coureurs hebben die elkaar naar het leven staan.”