Tevreden gezichten bij Red Bull: Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat konden tijdens de vrijdagtrainingen prima meekomen en zich achter het dominante Mercedes tussen de Ferrari’s mengen.

De vierde plaats was daarbij tot twee keer toe de beste klassering voor het team van de energiedrankfabrikant: in VT1 was Kvyat vierde en finishte Ricciardo als zevende, na VT2 kwam de vierde plek Ricciardo toe en vond Kvyat zichzelf terug op de zesde plek.

“Dit was een goede dag voor ons”, concludeert Ricciardo dan ook. “De tweede training is vanwege het tijdstip en de omstandigheden de meest representatieve met oog op de kwalificatie en race, en ik was daarin tevreden over de balans van de auto en over de positie waar we eindigden.”

“Ik weet dat Ferrari en Williams waarschijnlijk nog een stap zullen zetten – terwijl Force India vandaag verrassend snel was – maar hopelijk boeken deze teams verder niet te veel progressie. Ik denk namelijk dat wij voor zaterdag nog wel wat kunnen vinden, maar niet heel veel meer.”

Ricciardo’s doel voor de zaterdag is een plekje bij de eerste vijf, terwijl Kvyat hoopt dat er achter de Mercedessen gevochten kan worden om de derde startplaats: “Want ik denk dat de strijd om die positie op het moment open ligt, al weet je natuurlijk nooit hoe de situatie zich ontwikkelt.”

Wat zijn eigen dag betreft is Kvyat iets minder happy dan zijn goedlachse teamgenoot. “Het was niet slecht, maar de balans was niet super. We moeten vanavond dus nog aan de bak om dat te verbeteren. Ongewoon is dat echter niet en als we de juiste aanpassingen doen, gaat het zaterdag vast goed.”