Renault heeft vandaag een persverklaring naar buiten gebracht waarin het team benadrukt dat het volledig achter de FOTA staat. In de Italiaanse pers waren daarover wat vraagtekens gerezen, omdat Renault naar verluidt voor de invoering van de standaardmotor gaat stemmen.Vandaag vergadert de FOTA met Max Mosley in Monaco. Eén van de agendapunten is de invoering van een standaardmotor – geproduceerd door Cosworth – in 2010. Gisteren bleek dat vijf teams daar wel wat inzien, waaronder Renault.

Omdat het voorstel van Mosley voor een dergelijke motor enige tijd geleden nogal wat commotie veroorzaakte, opperde de Italiaanse pers dat het team ‘verraad’ pleegde binnen de FOTA. Maar daar is volgens Renault niets van waar.

,,Vanwege de speculaties die vanmorgen in de Italiaanse pers verschenen, wil Renault duidelijk stellen dat de positie van het team volledig in lijn is met die van de FOTA”, verhelderde het Franse team in de verklaring. ,,Bovendien heeft noch Briatore noch Renault hierover gesproken met de pers voor dit persbericht.”

JK