Renault geeft op 21 september een demonstratie in de straten van Kiev. De hoofdstad van Oekraïne is het decor voor de derde aflevering van Renaults zogenaamde ‘F1 Roadshow.’ Sakon Yamamoto en Romain Grosjean mogen komen opdraven voor het evenement.Je mag tegenwoordig bij het oversteken wel uitkijken niet overreden te worden door een Formule 1-auto. Sébastien Bourdais scheurde afgelopen weekend al met zijn Toro Rosso door de straten van Parijs en Nico Rosberg trok met zijn Williams een paar klinkers uit de weg in Moskou. Renault deed eerder dit jaar hetzelfde in Johannesburg en Rotterdam.

Nu is het de beurt aan Kiev. In de stad is een parcours van 1,8 kilometer aangelegd waarop Yamamoto en Grosjean met een Renault R27 van vorig jaar voor het nodige spektakel moeten zorgen. ,,Ik ben erg blij dat ik naar Oekraïne mag”, laat Renault de Fransman Grosjean in het persbericht zeggen.

,,Ik ben nog nooit in dat land geweest en het belooft een unieke gebeurtenis te zijn. Ik ga er alles aan doen om het een onvergetelijke dag te maken voor de mensen in Oekraïne, die geen Grand Prix binnen hun landsgrenzen hebben.”

Ook Yamamoto staat te popelen om af te reizen naar het voormalige Oostblokland. ,,Voor een coureur is het heel bijzonder om met een formule 1-auto door de straten van een stad te rijden, en voor de toeschouwers zal het niet minder bijzonder zijn. Het wordt zeker weten een geweldige dag.”

MB