Ondanks dat hij net geen punten wist te verzamelen, heeft Vitaly Petrov met zijn race in Turkije indruk gemaakt op zijn teambaas bij Renault, Eric Boullier.

Boullier laat aan Autosport.com weten dat de 25-jarige Rus hem afgelopen raceweekend heeft kunnen bekoren: "We zijn het hele weekend heel blij met hem geweest. Hij maakte geen fouten en legde gedurende de race een goede snelheid aan de dag."

Petrov lag lange tijd op koers voor een puntenfinish, maar liep in duel met Fernando Alonso een lekke band op en werd uiteindelijk als vijftiende geklasseerd. "Dat hij geen punten scoorde is een grote teleurstelling, maar soms loopt het nu eenmaal zo", relativeert Boullier.

"Petrov heeft in ieder geval een grote stap vooruit gezet. Ik denk dat hij hier beter van wordt en het heel goed is voor zijn zelfvertrouwen."

"Hij was het hele weekend snel en in de race kon hij Massa volgen en Alonso van zich afhouden. Het was een goede ervaring."

Volgens Boullier heeft het geholpen dat Petrov zich thuisvoelt op het asfalt van Istanbul. "Hij kent deze baan en houdt er van." De komende race, in Canada, wordt echter verreden op een circuit dat Petrov totaal onbekend is. "Misschien dat hij het daar wat moeilijker heeft, maar ik heb er vertrouwen in dat hij de prestaties van dit weekend kan herhalen."