Na een reeks succesjaren met Red Bull kwam Renault in 2014 terug op aarde: de Franse fabrikant had de plank misgeslagen met haar V6 en won slechts drie keer. Voor 2015 wordt ingezet op beterschap en ‘minstens vijf zeges’.

Dat vertelt Cyril Abiteboul, het hoofd van Renaults motorafdeling, aan het Franse Canal+: “Ik heb als doel gesteld dat we minstens vijf Grands Prix moeten winnen”, verklaart de Fransman, wiens firma zoals het er nu uitziet nog maar twee klanten heeft in Red Bull en Toro Rosso, aangezien het Lotus aan Mercedes heeft verloren en het voortbestaan van Caterham onzeker is.

Wat Renault volgens Abiteboul moet helpen goed aan 2015 te beginnen, is dat het tijdens de winter ‘zo’n twee derde van onze 32 tokens voor het doorontwikkelen van de motor’ heeft gebruikt. “In tegenstelling tot Mercedes beginnen wij daardoor direct met een volledige 2015-specificatie aan het nieuwe seizoen”, verklaart Abiteboul, reagerend op de geruchten dat Mercedes meer tokens achter de hand heeft gehouden.

“We kwamen vorig jaar bij de seizoensstart zo’n zestig PK te kort op Mercedes, maar hopen dat nu tot de helft te hebben teruggebracht”, vervolgt Abiteboul, die tot slot nog aangeeft dat Renault achter de plannen staat om met ingang van 2017 met luidere en sterkere motoren te gaan rijden die 1000 PK of meer moeten produceren: “Zolang de kosten binnen de perken blijven, vinden we het een goed idee.”