Met een zesde startplaats gaat Fernando Alonso met vertrouwen de race op Spa-Francorchamps tegemoet. Zijn team Renault heeft de aanval op Toyota ingezet, dat in het constructeurskampioenschap nu nog tien punten voorsprong heeft.In de Belgische Ardennen maakt Renault in ieder geval een goede kans om dichter in de buurt van Toyota te komen, dat op dit moment vierde in het kampioenschap staat. Laatst genoemd team wist zich niet in de toptien te kwalificeren en dat geeft hoop voor de race.

Alonso is dan ook tevreden met de zesde startplaats die hij behaalde. ,,We weten dat het in normale omstandigheden moeilijk is om de topvier te halen en een vijfde of zesde plaats is dus gewoon goed”, legt de Spanjaard uit.

,,Dit is dan ook een prima resultaat. Voor het kampioenschap is het belangrijk dat we het in de race goed doen, maar ik heb er vertrouwen in.”

Teamgenoot Nelsinho Piquet haalde de toptien niet, hij kwalificeerde zich als dertiende en was daar zeker niet blij mee. ,,Ik ben teleurgesteld dat ik Q3 niet heb weten te halen, terwijl ik wel in staat was dat te doen”, zegt Piquet.

,,Helaas was mijn laatste ronde in Q2 niet snel genoeg. Ik ga nu met mijn engineers aan de slag om mij zo goed mogelijk voor te bereiden op de race en hopelijk kan ik wat punten scoren”, aldus Piquet.

LP