Daniel Ricciardo zette in Spanje met de zevende plaats aan de streep zijn reeks puntenfinishes door. Hij denkt alles uit zijn Red Bull RB11 gehaald te hebben.

Er gebeurde in Ricciardo’s race niet veel: de Australiër kreeg de zevende plaats na 22 ronden in handen, en verliet die in het vervolg geen moment meer. “Ik ben wel tevreden”, zegt Ricciardo over zijn ietwat saaie werkdag. “We hebben maximaal gepresteerd, en alles uit de auto gehaald dat erin zat.”

“Sommige gedeeltes van de race waren bemoedigend, maar op andere momenten ging het minder dan we hadden gewild”, vertelt Ricciardo, die vooral doelt op de niet optimaal werkende updates op zijn Red Bull. “Daar moeten we dus aan blijven werken”, weet de drievoudig racewinnaar. “We liggen nog wel een stukje achter op Williams, maar in Monaco kunnen we dat gat weer verder dichten.”

Kvyat

Daniil Kvyat sleept in de andere Red Bull het laatste puntje van de dag uit het vuur. Heel blij is de Rus daar niet mee: “We waren niet snel genoeg vandaag. We moeten onze auto momenteel op alle vlakken verbeteren. Dat we met twee auto’s zijn gefinisht is dan wel weer goed. Maar het was een slechte dag voor mij, ik hoop dat ik in Monaco competitiever kan zijn.”

Er was dan ook genoeg reden tot  ontevredenheid voor Kvyat. Bij de start viel hij terug van de achtste naar de dertiende plaats. “Mijn slechte openingsronde verpestte mijn race”, becommentarieert Kvyat. “Als je hier veel plaatsen verliest ben je de sigaar, want het is heel moeilijk om weer dichtbij genoeg te komen voor een inhaalactie.”

In de laatste ronde verwees Carlos Sainz Kvyat tot slot nog even terug van de negende naar de tiende plaats, waarbij er zelfs even contact was tussen de twee coureurs. “Het gevecht met Carlos was wel leuk”, vindt Kvyat. “Maar we moeten nog zien wat de stewards vinden van de afloop.” UPDATE: helaas voor Kvyat besloten de Stewards dat de touché niet ernstig genoeg was om aan Sainz een straf uit te delen.