Daniel Ricciardo hoopt ‘aangenaam verrast’ te worden door de verbeterde motor waar Renault medio oktober mee komt. De Red Bull-coureur houdt bij voorbaat echter een slag om de arm.

Renault komt tijdens het Russische raceweekend – dat van 9 tot en met 11 oktober plaatsvindt – met een grote motorupdate. Het wordt de eerste upgrade waarvoor de Franse fabrikant tokens heeft ingewisseld en het wil er in één keer een grote stap mee zetten en ‘rondetijd vinden’.

Ten overstaan van F1i.com laat Red Bull-coureur Daniel Ricciardo weten dat de verbeterde Renault-motor zijn team ‘op papier’ een stuk sterker moet maken. “Je zou denken dat het ons op eenzelfde niveau brengt als Ferrari”, stelt de Australiër zelfs.

Aan de andere kant rekent Ricciardo zich echter niet bij voorbaat rijk. “Vorig jaar werden er ook updates gebracht die ons ‘zus of zover’ naar voren moesten brengen. Op de testbank zagen die er ook altijd goed uit, maar in de praktijk kan het alsnog anders uitpakken”, weet hij.

“Ik vlak de verwachtingen daarom liever wat af”, legt hij uit. “Ik word liever aangenaam verrast, dan teleurgesteld, maar we moeten het maar afwachten”, zegt Ricciardo, die duimt dat de verbeterde krachtbron ‘een raket’ is.

“Als de motor inderdaad een stuk sterker is, kan dat ons hele seizoen omdraaien en ziet het er ook goed uit voor 2016”, zegt Ricciardo tot slot, verwijzend naar hoe Red Bull achter de schermen overhoop ligt met Renault en het niet zeker is dat beide partijen met elkaar verdergaan.