Daniel Ricciardo heeft zijn derde overwinning van het seizoen alweer binnen. Nadat hij in de slotfase in Canada en Hongarije won, ging de Australiër nu langer aan de leiding. Op Spa won hij daarmee zijn tweede F1-race op rij.

In de slotfase leek Nico Rosberg nog dicht in de buurt te komen. Uiteindelijk was de voorsprong van Ricciardo ruim voldoende en finishte hij ruim drie seconden voor de Mercedes-coureur. 

“Een andere zege dan de vorige overwinningen”, vertelt Ricciardo op het podium. “Nu reed ik langer aan de leiding en moesten we dat vast weten te houden. Ik moest constant rijden.”

“Ik wist dat Nico in de slotfase sneller zou zijn omdat hij nog een keer een pitstop maakte. Ik moest daarom clean rijden en ook nog een snel zijn”, aldus Ricciardo, die de slotfase te lang vond duren.

“Je hoopt dat alles blijft zoals het is. Dat er niets stuk gaat aan de wagen, bijvoorbeeld. Dat je ook constante tijden kunt blijven noteren. Tijdens dit soort races kan in de slotfase de finishvlag niet snel genoeg vallen.”