Daniel Ricciardo heeft in de laatste zes races meer punten gescoord dan elke andere coureur en dus wil de als derde geklasseerde Australiër de titelstrijd ondanks zijn achterstand in het WK nog niet opgeven.

Ricciardo won in Canada, ronde zeven van het kampioenschap, zijn eerste race. Vier raceweekends later, in Hongarije, triomfeerde hij wederom en afgelopen weekend won de Red Bull-coureur alweer zijn derde Grand Prix.

In het WK staat Ricciardo derde, met 156 punten. Zijn achterstand op nummer twee Lewis Hamilton bedraagt 35 punten en op kampioenschapsleider Nico Rosberg komt hij 64 punten te kort, maar sinds Canada heeft niemand meer gescoord dan Ricciardo.

Gevraagd of hij zichzelf als titelkandidaat ziet, laat Ricciardo weten dat hij zijn titelaspiraties in ieder geval nog niet heeft opgegeven. “Zolang ik in Abu Dhabi, voor de slotrace die dubbele punten waard is, maar binnen de vijftig punten sta, is alles nog mogelijk.”

“Mathematisch gezien heb ik dus nog een kans en zolang dat het geval is, blijven we er voor vechten. Mijn zege op Spa was wat dat betreft ook zeer waardevol, want het is een race waar we vooraf niet al te veel van hadden verwacht.”

Dat Ricciardo desondanks won en flink wat punten kon ‘stelen’, zoals hij het zelf omschrijft, vindt hij fijn, maar het belangrijkste is nu om ‘vooruit te kijken en ervoor te zorgen dat we ook het maximale eruit halen op de banen die wel bij ons passen’, benadrukt hij.

Volgens de coureur uit Perth kan Red Bull het immers goed doen in Singapore en Japan. “We gaan eerst naar Monza en dat wordt een uitdaging, maar als we daarna in de races daarop flink kunnen scoren, dan is de titelstrijd in ieder geval nog zeker niet voorbij.”