Toro Rosso-testcoureur Daniel Ricciardo ontkent dat hij al zeker is van een stoeltje voor 2012, ook al heeft teambaas Franz Tost hier al wel op gezinspeeld.

“Nee, nee, nee” luidt het duidelijke antwoord van Ricciardo op de vraag van Motorsport-Total of hij zich al verzekerd weet van een racezitje voor 2012. “Er staat nog helemaal niets vast.”

Tost, de teambaas van het ‘B-Team’ van Red Bull, liet onlangs namelijk optekenen dat Ricciardo zich klaar moet maken om volgend seizoen als racecoureur aan de bak te gaan, maar Ricciardo zelf benadrukt dus dat er nog niets definitief is.

Volgens Ricciardo is het namelijk afhankelijk van hoe goed hij het dit jaar als derde rijder doet of hij promotie kan maken: “Het plan is dat ik een racezitje krijg als ik er snel genoeg voor ben”, verduidelijkt de Austaliër.

“Dat Franz deze uitspraken nu heeft gedaan, vind ik echter wel bemoedigend”, benadrukt Riccardo. “Het laat namelijk zien dat Franz blijkbaar tevreden is met het werk dat ik momenteel doe.”

“Als ik zo doorga zoals ik nu bezig ben en me blijf verbeteren, zal het wat volgend jaar betreft dan ook wel goed komen”, stelt de jongeling, die ondanks dat hij dus niet op de feiten vooruit loopt, weet dat Red Bull plannen met hem heeft voor de toekomst: “Het plan dat ze voor me in gedachten hebben, lijkt me duidelijk. Het is niet de bedoeling dat ik nog twee of drie jaar testrijder blijf.”

De 21-jarige Ricciardo, afgelopen weekend de winnaar van eén van de twee Formula Renault 3.5 Series races in Monza, geeft echter wel aan bereid te zijn in te stappen wanneer Toro Rosso dat van hem vraagt. “Het doel voor dit jaar is om de titel in de Formula Renault te pakken en dan volgend jaar in de Formule 1 te debuteren, maar als het nu al zover is – omdat één van de vaste rijders bijvoorbeeld ziek wordt – dan ben ik daar klaar voor.”