Daniel Ricciardo stond in Australië op het podium, maar moest de bokaal en punten weer inleveren wegens een diskwalificatie. In de drie races daarna viel hij één keer uit en was hij twee keer vierde: “Dus dat podium moet er nu toch eens komen”, vindt de Red Bull-coureur.

Zowel in Bahrein als China – de laatste twee races – was Ricciardo er dichtbij. In Bahrein scheelde het maar een paar tienden of hij had de derde plaats van Sergio Pérez afgepakt, terwijl het zondag in China een kwestie van enkele seconden was in zijn duel met de uiteindelijke nummer drie Fernando Alonso.

“Ik heb er alles aan gedaan, maar het was nét niet genoeg. Als de race nog een paar ronden langer had geduurd, had ik Alonso gepakt en was ik naar het podium gegaan, maar het komt er nog wel van”, toont Ricciardo zich zelfverzekerd.

“Ik wil nu ook echt heel graag naar het podium”, vervolgt hij. “In Spanje gaan we het weer proberen. Of het dan lukt, is natuurlijk van veel zaken afhankelijk, maar daar wil ik niet te lang bij stil staan. Elke race waarin ik net naast het podium grijp, geeft me namelijk alleen maar extra motivatie om het zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen.”