Sebastian Vettels voormalige Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo denkt dat Vettel een belangrijke eigenschap meeneemt naar zijn nieuwe team Ferrari: meedogenloosheid. Christian Horner, Vettels voormalige teambaas, meent ondertussen dat Vettel sterker is geworden door diens zware 2014.

Ricciardo versloeg Vettel in 2014 bij Red Bull op punten met 238 tegen 167, terwijl eerstgenoemde drie zeges behaalde en Vettel geen een race wist te winnen, maar Ricciardo denkt los daarvan dat Vettel zijn nieuwe team Ferrari veel te bieden heeft, waaronder zijn meedogenloosheid.

In gesprek met Autosport maakt Ricciardo duidelijk wat hij ermee bedoelt wanneer hij Vettel meedogenloos noemt en benadrukt hij dat hij dit juist een goede kwaliteit vindt: “De manier waarop Sebastian de mensen die aan zijn auto werken voor zich weet te winnen, is indrukwekkend, net als dat hij daardoor ook precies van ze krijgt wat hij wil. Als coureurs zijn we immers nooit tevreden over onze auto’s. We willen altijd meer uit de auto halen en Sebastian weet dat op een meedogenloze – maar ook hele eerlijke – manier voor elkaar te krijgen”, legt Ricciardo uit.

“Sebastian weet een goede balans te vinden in de manier waarop hij zijn monteurs en engineers benadert. Hij kan daardoor heel duidelijk en direct zijn in wat hij verwacht, hetgeen hem het respect van zijn team oplevert. Dat Sebastian zelf er daarbij absoluut niet tegen kan als hij niet wint en nooit opgeeft, is ook lovenswaardig”, zo somt Ricciardo nog wat meer van Vettels pluspunten op.

“Ik heb ook wel van Sebastian geleerd dat je – terwijl je uiteraard respectvol blijft tegenover de mensen met wie je werkt – niet bang moet zijn om de leiding te nemen”, vervolgt Ricciardo. “Je moet vechten voor de dingen waar je in gelooft en die je gedaan wil hebben. In die zin is de uitspraak dat ‘aardige jongens niet winnen’ ook wel een beetje waar. Als je altijd aardig blijft zul je ook heus wel eens winnen, maar er zijn ook zeker momenten waarop je meedogenloos moet kunnen zijn”, aldus de Australiër, die mede om deze redenen verwacht dat Vettel snel gewend zal zijn bij Ferrari.

Horner
Christian Horner, de teambaas die vier keer constructeurskampioen werd met Red Bull en Vettel vier rijderstitels zag winnen voor het team, stelt op zijn beurt tegenover Autosport dat Ferrari vermoedelijk een Vettel krijgt die ‘alleen maar sterker zal zijn geworden door zijn teleurstellende 2014’.

“Sebastian heeft een lastig seizoen achter de rug. Er zat veel tegen, hij was niet blij met zijn auto en hij had voor het eerst een teamgenoot die een serieuze uitdaging voor hem was, maar Sebastian heeft geen moment bij de pakken neergezeten en zal alleen maar lering trekken uit dat alles.”

https://www.formule1.nl/nieuws/felipe-nasr-wordt-tweede-sauber-coureur/Chreeeeeeee