Daniel Ricciardo’s eerste zege was een bijzondere, maar ook de tweede Formule 1-overwinning was speciaal. “Deze is net zo mooi als de eerste”, lacht de winnaar van de Grand Prix van Hongarije dan ook.

Ricciardo begon de wedstrijd op de aanvankelijk natte Hungaroring als vierde en kwam in de running voor de zege toen de safety car in ronde acht de baan op kwam. “Dat was zeker in ons voordeel, maar ja, de tweede hielp dan weer niet” stipt de Red Bull-coureur terecht aan.

Na de tweede safety car-fase en een late(re) stop was het aan Ricciardo zelf om én zijn banden te managen én zich vanaf de derde plek een weg naar voren te banen. “Het was leuk om me in de slotronden naar voren te knokken”, grinnikt de coureur die zich de laatste races van zijn strijdvaardigste kant heeft laten zien en naar P1 ging dankzij daadkrachtige inhaalacties op Lewis Hamilton en Fernando Alonso.

Gevraagd naar de actie op Alonso in het bijzonder, waarvan hij van ver kwam, erkent Ricciardo dat het een stoutmoedige move was. “Maar ik wist dat het misschien mijn enige kans zou zijn, dus ik moest ‘m wel maken en gelukkig lukte het.”

Aangezien het nu zomerstop is, heeft de Australiër de tijd de bloemetjes eens lekker buiten te zetten en dat gaat hij ook doen. “Ik ga dit zeker vieren. Misschien blijft het zelfs wel een paar dagen feest! Ik ga hoe dan ook genieten van de vrije tijd die we nu even hebben, voordat ik me erop concentreer in de tweede seizoenshelft voort te bouwen op dit eerste half jaar”, aldus de nummer drie uit het kampioenschap, die nog maar moeilijk kan geloven dat hij al twee races gewonnen heeft.