Daniel Ricciardo was in de kwalificatie in Bahrein de enige Red Bull-coureur die de top tien wist te halen. Hij is na afloop goed te spreken over de zevende gridpositie die hij in de wacht sleepte.

“Het was een goede dag”, concludeert Ricciardo. “De zevende plaats is een respectabel resultaat als je kijkt naar waar we ons bevinden. Het ziet er voor morgen goed uit.” Vooral in de eerste sector van het Bahrain International Circuit was Ricciardo naar eigen zeggen goed op dreef. “In de tweede sector leverde ik weer iets in”, vertelt hij, “maar over het algemeen ben ik tevreden met hoe de kwalificatie ging.”

Ricciardo verwacht dat de Williams’ van Valtteri Bottas en Felipe Massa, die voor hem starten, tijdens de race zijn grootste concurrenten zullen zijn. “Het is belangrijk dat ik bij hen in de buurt blijf, liefst binnen DRS-bereik.” Dan moet de Australiër wel eerst beter starten dan in Australië, waar hij tien plekken verloor. “Ik geloof dat we een goede start kunnen maken”, zegt hij daar zelfverzekerd over.

Kvyat

Daniil Kvyat maakte in de andere Red Bull een op zijn zachtst gezegd teleurstellende kwalificatie mee. Hij mocht na Q1 al uitstappen, en vertrekt morgen vanaf de zeventiende startplaats. Alleen de Manors en Jenson Button, wiens McLaren-Honda in zijn outlap de geest gaf, deden het slechter.

“Ik weet niet wat er aan de hand was, ik vond het maar een vreemde sessie”, zucht de jonge Rus. “Het team gaat uitzoeken waarom ik zover achteraan sta.” Kvyat geeft de hoop op een goede klassering nog niet helemaal op: “Het kan snel omdraaien. Ik blijf mijn best doen.”