Dat Sebastian Vettel zijn heil volgend jaar elders zoekt, kwam niet als een verrassing voor zijn Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo, die de vertrekkende Duitser prijst voor hoe goed hun relatie is geweest.

“De mededeling dat Sebastian het team na afloop van dit seizoen gaat verlaten, kwam niet als een schok voor me”, vertelt Ricciardo allereerst aan Autosport. “Ik wist namelijk sowieso al dat alles mogelijk zou zijn toen me werd verteld dat er nieuws was over Sebastians toekomst.”

“Zoals ik het zie wil Sebastian – na het winnen van vier titels met Red Bull – gewoon een nieuwe uitdaging en ergens anders aan de slag voordat hij zichzelf te oud acht om een dergelijke stap te maken”, zegt Ricciardo over de 27-jarige viervoudig kampioen die nog drie races lang zijn teamgenoot is.

Ricciardo, die Vettel dit jaar tot veler verrassing klop geeft in hun onderlinge duel, benadrukt dat zijn relatie met Vettel altijd goed is geweest. “Hij is altijd heel eerlijk en respectvol naar mij toe geweest”, zegt de Australiër. “Zelfs nadat ik mijn derde race van dit jaar won, veranderde daar niets aan.”

“Ik denk wel dat Sebastian nog heel graag nog een race wil winnen en misschien is hij van binnen ook wel gefrustreerd – want als je teamgenoot drie races wint en jij niet, moet je wel gefrustreerd raken – maar in al mijn contact met hem heb ik daar niets van gemerkt.”

“Zowel naar mij als naar het team toe heeft Sebastian zich ook nooit laten gaan of zijn frustratie laten zien. Hij houdt zichzelf goed onder controle en dat spreekt absoluut voor hem, maar ik weet wel zeker dat hij diep van binnen nog heel graag wil winnen dit jaar.”