Red Bull-coureur Daniel Ricciardo denkt dat hij er op termijn alleen maar sterker van wordt dat zijn seizoen wat tegenvallend verloopt. Ook leert hij succes daarbij beter waarderen door de huidige dip.

Dat stelt de Australiër – die vorig jaar nog drie races wist te winnen en vijf verdere podiumplekken pakte, maar in 2015 pas één keer op het ereschavot stond – in gesprek met Autosport. “Ik denk dat ik er gedurende de rest van mijn loopbaan van zal profiteren dat ik na een sterk jaar nu een seizoen doormaak dat wat tegenvallend verloopt. Ik word hier hard van en ik zal het straks ook meer waarderen als ik weer in een positie zit om te winnen.”

Ricciardo benadrukt daarbij dat hij ook veel heeft opgestoken van zijn succesvolle 2014, maar de coureur uit Perth denkt echt als coureur sterker te worden van de huidige tegenslag. Wat hij daarbij als positief punt ziet, is dat het ‘echt pijn doet’ dat hij dit jaar niet om overwinningen mee kan doen.

Dat hij naar aanleiding van zijn goede resultaten in 2014 opslag kreeg, verlicht de pijn niet, hetgeen de 26-jarige in zekere zin eveneens goed doet. “Het is fijn om meer te verdienen, maar door de mindere resultaten ben ik over het algemeen toch een stuk minder tevreden. Dat extra geld betekent echt niets voor me. Het gaat voor mij puur om succes en dat ik dit zo ervaar, onderstreept alleen maar voor mezelf hoezeer ik van winnen hou.”

Podiumplekken
Na in 2014 ‘vrijwel elke race minstens om een podiumplek te hebben meegedaan’, was de eerste helft van 2015 ontnuchterend voor Ricciardo. Dat hij in de laatste race voor de zomerstop zijn eerste podiumplaats van het jaar pakte, was daarbij echter een opsteker. De Aussie kijkt daardoor toch met een goed gevoel vooruit naar de tweede seizoenshelft.

“We hebben in het eerste halfjaar de nodige pech en problemen gehad. Een team van het formaat van Red Bull komt dat volgens mij echter altijd wel te boven, en nog sneller dan andere teams ook. Vooruitblikkend op de komende maanden, denk ik dan ook dat het beter zal gaan”, besluit de coureur van het team dat haar eerdere chassisproblemen naar eigen zeggen heeft opgelost, terwijl motorleverancier Renault later met een grote update komt.