Red Bull-coureur Daniel Ricciardo denkt niet dat Renault, de motorleverancier van zijn team, nog in 2015 ineens enorm veel extra paardenkrachten uit haar V6-krachtbron weet te persen.

Dat maakt de Australiër duidelijk in gesprek met Grand Prix Times. “Ik denk niet dat we er op moeten rekenen dat Renault dit seizoen nog een enorme sprong kan maken qua performance. Het gaat nu denk ik al meer om 2016 en wat ze volgend seizoen kunnen klaarspelen.”

“Voor de rest van dit seizoen gaat het om het zetten van kleine stappen”, denkt de 26-jarige coureur uit Perth. “Het lijkt me immers sterk dat Renault ineens de helft van het vermogen dat we te kort komen ergens vandaan weet te toveren.”

“We doen dit jaar echter al niet meer mee om de titel, dus het draait vanaf nu sowieso meer om vooruit kijken. Het is belangrijk dat alle neuzen daarbij dezelfde kant op staan en we met dit team op het kampioenschap van 2016 beginnen te mikken.”

Wat Ricciardo daarbij vertrouwen geeft, is dat het Red Bull RB11-chassis – nadat Red Bull eerder dit jaar erkende dat het niet top was – inmiddels ‘in de buurt van het chassis van Mercedes komt’, volgens de huidige nummer zeven in het WK.

“Ik weet niet of we ineens net zo snel als Mercedes zouden zijn als je de motor weg zou denken, maar ik denk dat het niet veel scheelt. Mercedes heeft ook een heel sterk chassis, maar ik denk oprecht dat we ze onder druk zouden kunnen zetten als de motor geen factor zou zijn.”

Ricciardo sluit niet uit dat het Mercedes-chassis ‘een paar tienden beter is’, maar is dat iets wat wel te overkomen valt: “Dat zag je in Maleisië met Ferrari. Zij dwongen Mercedes daar in een fout. Zo gaat dat als druk een rol speelt, al kun je een paar tienden qua chassis meestal sowieso wel vinden.”