Daniel Ricciardo hield voor Red Bull de eer hoog door als enige Red Bull-coureur door te dringen tot Q3. Daniil Kvyat strandde in Q2 met een gebrek aan vermogen.

Daniel Ricciardo stuurde zijn ‘rode stier’ naar de zevende plaats, achter de volledige team van Mercedes, Ferrari en Williams. Het geeft duidelijk aan waar Red Bull momenteel staat, iets wat Ricciardo zelf onderstreept: “Meer dan dit hadden we niet verwacht. We hebben als team de best mogelijke ‘job’ gedaan met het materiaal dat we voorhanden hebben.”

“Tijdens de kwalificatie lijken we altijd wat meer snelheid te vinden naarmate de sessie vordert en dat is een belangrijk gegeven voor ons. De bestuurbaarheid van de auto wordt steeds beter en ik denk dat onze racesnelheid ook redelijk goed is. We zullen naar mijn idee dan ook dichter bij Williams staan en wellicht dat we mee kunnen strijden om een plekje bij de beste vijf.”

Daniil Kvyat
Bij de Russische Red Bull-debutant overheerst teleurstelling over het verloop van zijn kwalificatie. “Ik verloor vermogen en het team zoekt nu uit wat daar de reden voor was”, geeft Kvyat als verklaring voor zijn twaalfde startplek. “Ik ben teleurgesteld, maar we mogen niet bij de pakken neer gaan zitten.”

“We moeten hard blijven werken om de weg naar voren te vinden. Op dit circuit zou het altijd al lastig worden vanwege ons gebrek aan topsnelheid, maar we blijven zoeken naar een oplossing voor dat probleem.”