Prodrive-baas David Richards hoopt zijn plannen tijdens het Grand Prix-weekend in Engeland bekend te kunnen maken. De laatste plooien zijn bijna gladgestreken, wat een bekendmaking in juli mogelijk maakt.Richards heeft altijd de intentie uitgesproken om in 2008 van start te gaan met een klantenchassis en -motor. Vanaf volgend seizoen is dit toegestaan, dus tegen de Brit zal geen rechtszaak worden aangespannen als hij zijn plannen doordrukt.

Want dat hij zijn plannen doordrukt, dat is vrijwel zeker. Het gerucht wil dat Richards een deal heeft gesloten met McLaren om als een soort B-team van de renstal uit Woking te opereren. ,,Het is de laatste tijd wat stil geweest, omdat ik de aankoop van Aston Martin af moest ronden. Maar we liggen nog altijd op schema, we zijn vrij zeker van onze zaak”, vertelt hij.

Uiteraard wil Richards in Bahrein niet bevestigen dat hij een deal heeft gesloten met McLaren. Meer details komen in juli, als de Grand Prix van Engeland in Silverstone op het programma staat. ,,Dan wordt het volledige plaatje duidelijk, van sponsors tot coureurs. Onder de voorwaarde dat alles goed gaat natuurlijk.”

Komt het inderdaad tot een samenwerkingsverband, dan zijn Pedro de la Rosa en Gary Paffett in beeld voor een stoeltje.

KVN