Roldan Rodriguez heeft voor de winterperiode van 2007 en 2008 een testcontract gekregen bij Spyker. Dat heeft de Spanjaard woensdag bekend gemaakt in het bijzijn van Spykers teambaas Colin Kolles.Rodriguez zal de komende winter meewerken aan de ontwikkeling van de nieuwe auto. Een week geleden mocht Rodriguez de B-spec Spyker al uitproberen bij een test op het Engelse circuit van Silverstone. ,,Ik vond de test erg leuk, maar aangezien ik maar vijftig kilometer heb kunnen rijden, ben ik blij dat ik nu de kans heb gekregen om meer ervaring op te doen”, verklaarde de Spanjaard.

Over een eventueel racecontract voor volgend jaar werd niet gesproken. Rodriguez, momenteel actief in de GP2 Series waar hij de vijftiende plaats in het kampioenschap bezet, zou ogenschijnlijk ook al een deal voor het aankomende seizoen hebben gesloten. Bij navraag door FORMULE 1 RaceReport bij de Belgische Grand Prix afgelopen weekend, ontkende de 22-jarige Spanjaard dit echter.

Teambaas van Spyker, Colin Kolles, toonde zich tevreden met de aanstelling van Rodriguez. ,,Ik ben blij dat we Roldan aan ons team kunnen toevoegen als testcoureur. Ook al heeft hij in Silverstone niet veel tijd in de auto doorgebracht, heeft hij zich toch goed aangepast.”

,,Met zijn ervaring en goede kennis van de circuits, gaan we de winter in. Ik denk dat hij een goede bijdrage zal leveren aan de vooruitgang van het team.”

Rodriguez: ,,Ik weet dat het team hoge verwachtingen heeft voor volgend jaar en ik wil hen zeker helpen om diens doelen te bereiken, door mijn steentje bij te dragen aan het ontwikkelingsprogramma deze winter.”

LP