Enigszins tot zijn eigen verrassing is Mercedes-coureur Nico Rosberg is dankzij een sterke eindsprint toch nog als zesde geëindigd in Valencia: “Onze late pitstop heeft mij gered.”

“Wat een rare race”, resumeert Rosberg in gesprek met het Duitse RTL. “Het ging maar op en neer en op en neer, het was echt moeilijk te volgen allemaal, maar met de zesde plaats die ik er uiteindelijk aan heb overgehouden knijp ik mijn handen dicht.”

“Mijn start was namelijk echt dramatisch slecht, op de harde banden liep het tijdens mijn tweede stint voor geen meter en de safety car kwam op het voor ons slechtst mogelijke moment naar buiten”, zo somt hij de tegenvallers op.

“Bij de herstart waren mijn banden dan ook helemaal op en ik dacht op dat moment dat er niet meer in zou zitten dan een vijftiende plaats, maar de beslissing om nog een late pitstop te maken, heeft me gered”, stelt de coureur die elf ronden voor het einde nog naar binnen dook voor nieuw rubber.

“We hebben tijdens de Grand Prix van Canada allemaal kunnen zien dat het kan lonen om nog een late stop te maken, en dat was ook hier het geval, want door die pitstop heb ik in de laatste twee ronden nog vier plaatsen kunnen goedmaken.”

“De zesde plaats is al met al een prima resultaat en levert ook waardevolle punten op. Voor het team is het bovendien geweldig om een derde en een zesde plaats te pakken, want de derde plek van Michael is natuurlijk fantastisch”, zegt Rosberg die vol lof is over zijn teamgenoot Michael Schumacher: “Volgens mij heeft hij zijn critici vandaag de mond gesnoerd en bewezen dat hij het nog kan.”